vrijdag 11 juni 2010

Geen vriendin? Haal een visvergunning.

Geen vriendin? Haal een visvergunning.
Door E. 11 juni 2010 ©


Wilt u vissen, dan mag dat niet zonder visvergunning. Voor bepaalde wateren heeft u echter geen visvergunning nodig, maar een hengelvergunning. Ook dan bent u er nog niet, want wilt u op vele plaatsen kunnen vissen – zonder dat der Fischpolizei met sancties dreigt – dan heeft u eigenlijk ook nog een VISpas nodig van de plaatselijke hengelsportvereniging. Dus ben je zoekende naar een vriendin, vraagt dan eerst alle benodigde vergunningen en passen aan. Dit is de eerste en wellicht de belangrijkste stap van een weg die uiteindelijk tot een vriendin moet leiden.

Zijn alle papparassen ontvangen, dan kan de zoektocht van start gaan. Begin te zoeken naar een mooie grote vijver. Eenmaal gevonden, dan zult u zien dat u niet de enige bent die uit vissen is. Het stikt namelijk van de vissers. U heeft geheid zware concurrentie. Het is echter niet erg om in dezelfde vijver te moeten vissen. Wat dat betreft zwemt er genoeg vis in de zee. En in alle soorten en maten. Voor een ieder wat wils.

U wilt niet genoegen nemen met de eerste de beste bakvis die u aan de haak weet te slaan. U mag er best eens eentje teruggooien. De eerste keer zal u er wellicht een zware dobber aan hebben, maar op een gegeven moment went het en zult u zich meer en meer als een vis in het water voelen. Er zijn wellicht ook dagen dat u niets vangt. Wen er maar aan! Het is wel elke dag visdag, maar niet alle dagen vangdag.

Probeer de krenten uit de pap te vissen, al vis je soms achter het net. Doorzettingsvermogen is voor de visser zeer belangrijk. Bent u tevreden over de vangst neem haar dan eens mee naar de kroeg voor een drankje, want vis moet zwemmen. Het kan hier alsnog vlees noch vis blijken te zijn. Gooi haar dan direct terug en haal de hengel weer van stal. Geen twijfel, geen tweede afspraak als het een viswijf blijkt te zijn. Zonde van uw tijd en geld, de vis wordt dat betreft toch al duur betaald.

Het spel begint nu weer van voren af aan. Maar u zult uiteindelijk wel de juiste aan de haak weten te slaan. En voor u het weet schiet ze kuit en heeft u uw schaapjes op het droge…

Succes!


E.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten